Vår Uganda-blogg

13. Mar, 2017

Det nytter!

Det er fantastisk å få arbeide med vårt Uganda-prosjekt. Fantastisk fordi det nytter, og fantastisk på grunn av den oppfølging og støtte vi får her hjemme. Tenk at det faktisk er så mange barn som har blitt hjulpet på denne korte tiden. Fra vi startet 1. mai 2015 kan vi nå slå fast at 11.000 barn ligger tryggere mot malaria under våre moskitonett. Nesten 400 barn mottar to måltider hver dag, slik at de kan konsentrere seg om å lære på skolen i stedet for å tenke på mat. Sultne barn lærer ikke. Og det mest fantastiske, kanskje, i dag nådde vi 70 barn som takket være faddere i Norge har fått et nytt liv. De hadde ingen ting, kunne sjelden spise seg mette, dårlige klær, ikke vaksinerte, gikk ikke på skole og mange av dem var utsatt for overgrep. Nå er de smilende, stolte skolebarn som arbeider hardt for å lykkes, fordi noen har gitt dem muligheten. De går lange skoledager, mange av dem på internatskole. De har sine egne skoleuniformer, får regelmessige måltider og lever et langt tryggere tilværelse. De har alle blitt våre barn, som vi skal følge helt fram til endt skolegang.

Mange av dem ble "våre" barn som 3-4 år gamle. Nå ser vi hvordan de på kort tid klarer å slappe av, forstå at livet er annerledes, men fortsatt takker de med sitt harde arbeid. Det er en god følelse å se hvor godt dette nytter.

Se på de 11.000 barna som har fått moskitonett så langt. Statistikken forteller oss at noen av dem skulle mistet livet på grunn av malaria det siste året om de ikke hadde fått hjelp. Det vi vet er at ingen av "våre" barn har lidd den skjebnen, selv om noen få faktisk har fått malaria. Men de har gitt beskjed, slik at vi har kunnet hjelpe dem med medisin og fått dem friske igjen. Det er jo noe av det mest tragiske med at så så mange dør av malaria. Det er så enkelt å behandle om de kommer seg til lege og får medisin. Men både mangel på penger og kunnskap om malaria gjør at for mange ikke får den behandlingen før det er for sent.

Tusen takk til alle dere som bidrar. Er det ikke en god følelse å vite at like mange barn som det bor folk i Kongsvinger, rundt 12.000, til nå er hjulpet av oss gjennom vårt håndslag for Uganda?